DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

VRH E

Ačkoliv jsme se pěčlivě doma připravovali na příchod štěňátek, tak vše dopadlo úplně jinak … špatně. Ennulka měla mít termín až konce ledna. Je pravda, že cca týden špatně jedla, co snědla to vyzvrátila, měla velké bříško. Náš veterinář mě uklidnil, že je to normální. Tak jsem věřila … Bylo dne 20.1.2018 … den předtím probíhal standartně, večer Enn začala vyhledávat místo, hrabala a byla neklidná a pak zas přestala. Myslela jsem, že se takto připravuje ( přeci jen měla 2 bezproblémové porody za sebou ), byla už dále klidná a nejevila známky čehokoliv nezvyklého. K ránu začala být malátná a apatická. Volala jsem na veterinu a museli jsme počkat do 8 hodin než přijel veterinář … čekali jsme asi ¾ hodiny a to se Enn začala rapidně zhoršovat. Udělal sono s tím, že je tam 5 štěňat, ale mrtvých a že jí selhávají orgány. Enn byla více malátná, klepala se a neudržela hlavu. Veterinář zkonstatoval, že musí ihned na císaře jinak mi umře a už tak je to pozdě. Bez toho, že by jakkoliv zasáhl tak nás poslal na kliniku do Liberce vzdálenou cca 30km. Jeli jsme ihned. Enn po příjezdu nereagovala už na nic, byla jak hadrová panenka. Paní doktorka co nás přijímala to viděla už bledě. Enn podala léky kapačkou a čekali jsme jak bude reagovat. Mezitím mě vyzpovídala co bylo a jak bylo a co předcházelo. Udělala odběry a poslala do laborky a pak udělala ultrazvuk a Enn zjistila, že je připravená na porod, ale hrozně brzy. Měla jsem se rozhodnout koho zachraňovat … jasná volba byla Enn. Počkali jsme až kapačka zabere a opravdu Enn začala zvedat hlavu a vrtět sebou. A po dvou hodinách šla na sál …císařský řez byl nutností a při tom jsme se rozhodli i pro kastraci. Eklampsie a hypoglykemie si vybrala svou krutou daň …

Na svět vykouklo 10štěňátek, byla tak nešťastně uložena, že neměla místo a tím pádem Enn měla utlačené orgány. Štěňátka byla moc malá některá nebyla úplně dotvořená, lapala po dechu, neměla sací reflex. Podle veterinářky to bylo na hraně a Enn by už nemusela být mezi námi. Štěňátka bohužel musela jít ven a že bude zázrak pokud některé přežije. Ennulka kvůli vyčerpání neměla mléko a tak jsem bojovali se stříkačkou a umělým mlékem. Během 48hodin mi v rukách postupně umřelo 8 štěňátek. Byl to pro mě šílený šok, zoufalství a beznaděj. Tak moc jsem prdelkách chtěla pomoct … zůstaly mě dvě holčičky jedna puffinka jako Ennulka a druhá byla slabě osrstěná, má méně chlupů asi silná mezitypka. Varietu si kvůli předčasnému narození netroufnu 100% vyřknout a počkám až bude starší tak uděláme test na určení variety. Varieta mi je nyní tak nějak vedlejší … hlavní je život.

Chtěla bych tím to klinice poděkovat za fantastickou péči o Ennulku i štěňátka. Takovou rychlostí jak reagovali zachránili mojí Ennulce život!!! Moc děkuju a nyní už vím, že nebudu čekat na našeho veterináře až se urve či bude chtít jednat. Věřila jsem a málem to Ennulku stálo život.

Enn během několika dní se začala vzpamatovávat a pomalu se starat o holčičky. Krmila jsem sice já, ale Enn je čistila a chtěla je mít u sebe a tím asi se jí postupně začalo mírně spouštět mlíčko. Takže máme momentálně střídavou péči. Holčičky jsou už průbojnější a jsou pupíčkovatější a doma se to postupně uklidňuje. A když už vidím, že to berunky už asi zvládnou … tak Vám je chci představit, protože se mě na štěňátka pořád někdo v mailu ptá :o).

Jak jinak mohla jména dopadnout než inspirací mezi anděly. Fotografie holčiček jsou foceny 9den jejich života.

 

PP holčička – ESME BLACK GOLD ar Arenis Marri

PRODÁNA, p.Karmen Molato

význam: Esme – anděl, laskavý ochránce , BLACK GOLD – černé zlato

Povaha: Esme je přesná kopie své maminky jak vzhledem tak povahou. Je to klidná, vyrovnaná fenka. Ráda se mazlí, chová a usíná v náručí. Je to veselé štěňátko, které je raději přilepeno v blízkosti svého páníčka než, aby byla závislá na smečce. Určitě velikou výhodou by byla rodina s dětmi.

Vzhled: Esmulka je nadstandartně nasrstěná holčička, která díky své "laxnosti" by se hodina na výstavy, kde si myslím bude trpělivá.

                                           

 

PP holčička – ELOA MY MIRACLE ar Arenis Marri

PRODÁNA, p.Hana Komárková

význam: Eloa – ženský anděl zrozen ze slz Ježíše, MY MIRACLE – můj zázrak

Povaha: Malá Eloa je malý čertík, který musí neustále všechno zkoumat. Je to aktivnější malá fenečka, která bezmezně miluje děti. Je na nich až závislá. Ráda provádí rošťárny. V náručí se ráda chová, kde též v klidu usíná.

Vzhled: Eloa je standartně nasrstěná holčička, která by se díky svému temperamentu hodila k nějakému psímu sportu. Ale měla by i na výstavy. Bude asi drobnější.

                                            

 

U štěňátek předpokládáme milé, příjemné až vyjímečné povahy ( samozřejmně po rodičích wink ), pěkný exteriér. Štěňátka budou vychována uprostřed rodiny s malými dětmi. Na socializaci klademe velký důraz.

Rodiče u nás oba k vidění.

PEDIGREE - zde je k nahlédnutí obrázkový rodokmen

Pokud byste měli nějaký dotaz tak samozřejmně nás kdykoliv kontaktujte na e-mailu: janinka2303@seznam.cz.

 

Společné foto holčiček heart